Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Musaka nga buka bajate: Nga jashtë kërcëlluese, brenda e njelmët dhe e butë!

centos

ⓃⒺⓉⒺⒹⓎ.ⒸⓄⓂ
ANETAR ✓
Regjistruar më
Dhj 13, 2004
Mesazhe
40,587
Musaka-nga-buka-bajate-780x439-300x169.jpg


▪ 500 g mish i bluar,
▪ gjysmë buke bajate,
▪ 4 vezë,
▪ 100 ml qumësht,
▪ 1 qepë,
▪ 200 g kaçkavall,
▪ 1 lugë erëza të përziera,
▪ vaj,
▪ kripë, piper i zi i bluar.

Përgatitja:

Në tiganin me vaj të nxehur fërgojmë qepën e grirë imët. Shtojmë mishin e bluar, i qesim kripë dhe piper.

Në enën e qeramikës së lyer me vaj radhisin disa copëza buke. Copëzat e mbetura i presim dhe i radhisin në enë, ashtu që tërë fundi të mbulohet me bukë.

Qesim përbërjen e mishit të bluar dhe radhisin bukën e mbetur.

Thyejmë vezët, shtojnë një lugë erëza të përziera dhe i tundim. Shtojmë qumështin dhe ua qesim sipër copëzave të bukës. Musakanë e ngrohtë e presim në copëza dhe e shërbejmë.

Lexoje lajmin e plote...
 

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.